Bereikbaarheid Universiteit Twente

Met het openbaar vervoer

Voor het plannen van een reisroute naar de universiteit met het openbaar vervoer raden we altijd aan gebruik te maken van het reisadvies van 9292.

Met de trein (stoptrein), uitstappen op station Enschede Kennispark. Van hieruit vertrekken er regelmatig bussen richting universiteit (buslijn 1). De loopafstand via het Innovatiepad vanaf station Enschede Kennispark tot aan de hoofdingang van de Universiteit Twente is ongeveer tien minuten, naar andere gebouwen iets langer. Stap je uit bij de centraal station in Enschede of Hengelo kun je gebruik maken van verschil bussen.

Vanuit Enschede: Lijn 1 richting Universiteit rijdt over de campus (verschillende haltes), lijn 8 en 9 naar Hengelo rijden niet over de campus maar stoppen wel bij de hoofdingang (halte Kennispark/UT).

Vanuit Hengelo: Lijn 8 en 9 rijden van Hengelo naar Enschede en stoppen beiden in de buurt van de hoofdingang.

Met de auto

Vanaf de A1 de A35 volgen richting Enschede. Neem de afslag nr. 26 Enschede-West/Universiteit. Volg de borden ‘Universiteit Twente’. Maak je gebruik van een navigatiesysteem, voer dan als bestemming het adres Drienerlolaan 5, Enschede in.