Wedstrijdreglement veldvoetbal GNSK ‘18           

 1. Per Overkoepelende Studenten Sport Organisatie (OSSO)/onderwijsinstelling kan maximaal één heren- en één damesteam worden ingeschreven. Een team bestaat bij zowel de heren als de dames uit minimaal 11 en maximaal 16 personen.
 2. Het team van een OSSO mag uitsluitend bestaan uit studenten die voldoen aan de voorwaarden als gesteld in hoofdstuk 1 van het evenementen reglement van de SSN. Bij overtreding van deze regel verlies het team alle wedstrijden.
 3. Als er een ongerechtige deelnemer meedoet aan het GNSK, wordt er een boete van €200,- in rekening gebracht bij de OSSO voor welke die deelnemer uitkomt. Ook zullen de resultaten van het desbetreffende team worden geschrapt.
 4. De heren spelen hun wedstrijden op kunstgras en de dames op normaal gras.
 5. De teamopgaven dienen door de aanvoerder te geschieden bij de commissie vóór het spelen van de eerste wedstrijd van het team.
 6. De teams dienen op het in het wedstrijdschema aangegeven tijdstip aanwezig en speelklaar te zijn. Indien het team niet aanwezig is op het opgegeven tijdstip, dan verliest het team de wedstrijd. De uitslag is dan 3-0 in het voordeel van het aanwezige team.
 7. Er wordt gespeeld in poules, afhankelijk van het aantal deelnemers.
 8. De indeling van de poules in de voorrondes geschiedt middels een loting.
 9. De wedstrijden duren 2×20 minuten met 5 minuten rust en 5 minuten inspeeltijd. In de rust zal er van helft gewisseld worden.
 10. Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op, gelijkspel 1 punt en verliezen 0 punten.
 11. Er mag tijdens de wedstrijden door gewisseld worden. Spelers kunnen dus meerdere keren in- en uitgewisseld worden.
 12. Als een speler een gele kaart ontvangt, krijgt hij/zij een tijdstraf opgelegd en moet hij/zij het veld verlaten voor vijf minuten.
 13. Als een speler een rode kaart (of twee gele) ontvangt, moet hij/zij het veld verlaten en is hij/zij geschorst voor de volgende wedstrijd.
 14. Indien in een poule teams eindigen met een gelijk aantal winstpunten, dan beslist het onderlinge resultaat. Kan op deze manier geen beslissing bereikt worden, dan beslist het doelsaldo en vervolgens het aantal doelpunten voor. Wanneer ook dit geen beslissing brengt, dan nemen 5 spelers van ieder team elk één strafschop. Indien hierna nog geen beslissing valt wordt de strafschoppenserie voortgezet, totdat een team een doelpunt meer heeft gemaakt dan de andere partij, nadat elke partij een gelijk aantal strafschoppen heeft genomen. Per serie strafschoppen mag de doelman niet vervangen worden, tenzij deze geblesseerd is geraakt.
 15. Wanneer meerdere teams evenveel punten hebben behaald, bepaalt het onderlinge resultaat tussen de betreffende teams de doorslag wat betreft de eindklassering op de ranglijst. Wanneer dit geen uitkomst biedt, zal worden gekeken naar doelsaldo.
 16. Elk team dient voor zijn eigen grensrechters zorg te dragen.
 17. Indien een wedstrijd in de knock-out fase in een gelijkspel eindigt, wordt deze verlengd met 2×5 minuten. Indien nodig gaat men over tot het nemen van strafschoppen.
 18. Wedstrijdballen worden verstrekt, inspeelballen moeten zelf worden meegenomen.
 19. Voor zover in bovenstaande punten geen uitzondering wordt gemaakt, zijn de reglementen van de KNVB van kracht.
 1. In alle gevallen behoudt de commissie zich het recht voor om een bindende beslissing te nemen.