De wethouder Sport over het GNSK

Beste studenten,

Amsterdam heeft grote ambities op het gebied van sport. Ieder jaar willen we minimaal een internationaal topsportevenement naar Amsterdam halen. Dit jaar is het jaar van de WK Beachvolleybal en in 2016 is Amsterdam het toneel van de EK Atletiek. Deze evenementen zijn niet alleen interessant voor de topsporters en de sportliefhebbers, maar met deze evenementen proberen we ook zoveel mogelijk Amsterdammers te inspireren om te bewegen. We brengen de evenementen dichtbij de Amsterdammers. Zo wordt er tijdens de WK Beachvolleybal een tijdelijk stadion gebouwd op de Dam en worden de gooi en werp onderdelen van de EK Atletiek op het Museumplein gehouden. We gebruiken de stad als stadion! Daarnaast organiseren we tal van side-events om Amsterdammers kennis te laten maken met de verschillende sporten.

Maar we zijn niet alleen trots op de topsportevenementen. Juist ook evenementen als het GNSK juichen we toe. Ik ben dan ook erg trots dat de 57e editie in Amsterdam gehouden wordt. Het is een geweldig voorbeeld dat sporten op hoog niveau haalbaar is naast een drukke studie of een baan. Met 1.500 deelnemers in 15 verschillende sporten is het GNSK een evenement van formaat. Aangemoedigd door vrienden en familie zullen de deelnemers tot het uiterste gaan voor de hoogste plek op het podium. In de afgelopen jaren heeft Amsterdam steeds net naast het eremetaal gegrepen. Met het GNSK op eigen bodem gaan we dit jaar voor de eerste plaats! Met twee universiteiten, een groot aanbod aan HBO studies, goede sportfaciliteiten en 31 studentensportverenigingen is Amsterdam de sporthoofdstad van Nederland voor studerende sporters. Daarnaast trekt Amsterdam met haar goede faciliteiten en het Centrum voor Topsport en Onderwijs ook actief studerende topsporters aan. Het CTO maakt het mogelijk voor toptalenten om fulltime trainen, studeren en wonen in Amsterdam te combineren met een studie.

Ik wens alle deelnemers heel veel succes en plezier tijdens deze nationale kampioenschappen. En hoop dat zij naast alle sportieve activiteiten ook tijd hebben om wat meer van onze mooie stad te zien.

 

Eric van der Burg

Wethouder Sport Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.