Het GNSK komt in 2017 naar Eindhoven

Eindhoven, 6 februari 2017

– Persbericht –

Het GNSK komt in 2017 naar Eindhoven

1500 fanatieke sporters uit heel Nederland komen op 9, 10 en 11 juni naar Eindhoven voor de 59e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. Het GNSK is hét grootschalige, jaarlijks terugkerende sportevenement waar sporters van Nederlandse universiteiten en hogescholen strijden om de titel “Nederlands Studentenkampioen”. Het evenement wordt gezien als de Olympische Spelen onder de Nederlandse studentensteden.

Studenten uit heel Nederland strijden in 18 takken van sport om de eer van hun studentenstad. De afgevaardigde teams zijn grotendeels van (sub)topniveau. Naast het feit dat er in verschillende takken van sport wordt gestreden, is er ook een algemeen klassement. De winnende stad mag zich een jaar lang beste studentensportstad van Nederland noemen.

Elk jaar zijn er acht vaste sporten: volleybal, handbal, tennis, squash, veldvoetbal, basketbal, badminton en schermen. Naast deze vaste sporten worden er keuzesporten gekozen. Dit jaar zijn er sporten geselecteerd die al een aantal jaar niet meer op het GNSK van de partij zijn geweest, zoals: sportklimmen, golf en survival run.

Om het GNSK compact te houden, liggen de sportlocaties dicht bij elkaar. Er is gekozen voor twee hoofdlocaties: het Studentensportcentrum op de campus van de TU/e met daarbij de Hondsheuvels en de Fontys Sporthogeschool met de Indoor Sportcentrum.
Op deze locaties kan men vrijblijvend de wedstrijden op zaterdag en zondag bezoeken.

De deelnemers verblijven tijdens het driedaagse evenement op het Fontysveld dat gelegen is om de campus van de TU/e. Dit is voor het GNSK getransformeerd tot een fantastische camping. Naast het reguliere wedstrijdprogramma wordt er ook voor voldoende ontspanning en gezelligheid gezorgd. De Brabantse gezelligheid zal overal in het evenement terugkeren, met als hoogtepunt het open studentenfeest op zaterdagavond.

– Einde bericht –

­­­­­­­­­­­­­­­__________________________________________________________________________________

Noot voor redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nena Leenen, commissaris PR van het GNSK Eindhoven 2017.

T             +31 (0)648653267
E             pr@gnsk.nl
W           www.gnsk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.