Groningen winnaar SUSA-cup studentenstrijd

Na vijf Nederlandse Studenten Kampioenschappen, georganiseerd door Stichting Studentensport Nederland en lokale studentensportverenigingen, ging afgelopen zondag Groningen met de SUSA-cup naar huis. Daarmee is Groningen uitgeroepen tot beste studentensportstad van Nederland! De stad veroverde de eerste prijs in de landelijke studentensportcompetitie tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap.

Na een spannende strijd dit seizoen is tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap in Groningen de winnaar bekendgemaakt. Basketballer Mack Bruining, speler van het Nationaal Basketbalteam U18, maakte de winnaar in een videoboodschap bekend, waarna de SUSA-cup is overhandigd aan de Groningse sportraad. Tevens heeft de sportraad een geldbedrag van €1.500,- ontvangen ter bevordering van de lokale studentensport.

De SUSA-cup is de sportcompetitie van SUSA studenten uitzendbureau en Stichting Studentensport Nederland waarin dertien studentensteden strijden om de titel van beste studentensportstad van Nederland. Tijdens vijf geselecteerde Nederlandse Studenten Kampioenschappen worden punten verzameld voor de SUSA-cup. De studentenstad die het beste presteert tijdens de verschillende kampioenschappen wordt uitgeroepen tot winnaar van de SUSA-cup.

De uitreiking betekent het einde van de studentenstrijd en de start van de zomerstop. Na de zomer gaat de studentensportcompetitie wederom van start en barst de strijd tussen diverse studentensteden weer los!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.