Het GNSK 2015 vindt plaats in Amsterdam

Het GNSK 2015 vindt plaats in Amsterdam

57e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap vindt plaats in Amsterdam

Ruim 1500 sporters uit heel Nederland komen op 5, 6 en 7 juni naar de hoofdstad voor de 57e editie van het Groot Nederlands Studentenkampioenschap. Tijdens het GNSK strijden 170 teams uit dertien verschillende steden voor de titel ‘Nederlands Studentenkampioen’ in één van de veertien aanwezige sporten. Met meer dan 1500 deelnemers in het veld en ruim 200 vrijwilligers naast het veld is het GNSK het grootste Multi-sportevenement voor studenten!

Het epicentrum van het GNSK is het Science Park, waar het weekend wordt geopend door wethouder Sport van Amsterdam, Eric van der Burgh. Op verschillende locaties in Amsterdam kan men vrijblijvend de wedstrijden op zaterdag en zondag bezoeken. Het GNSK bestaat uit acht vaste sporten die iedere editie terugkeren en een aantal keuzesporten die iedere editie wisselen. Zowel op zaterdag als zondag kan men genieten van verschillende sporten op topniveau.

De deelnemers verblijven tijdens het driedaagse evenement op het Science Park in Amsterdam dat voor dit weekend wordt omgetoverd tot ware Mega-camping. Naast het reguliere wedstrijdprogramma vinden er verschillende workshops en demo-sporten plaats. Zo kan men kijken naar de nieuwste innovatiesport van dít moment, namelijk YOU.FO!, een leuke combinatie tussen frisbee en lacrosse. Ook wordt op zaterdag het nieuwe Boulderblok op het USC officieel in gebruik genomen, waarbij sport en spektakel verzekerd zijn.

Kijk op www.gnsk.nl voor het complete programma en de locaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.