Nijmegen wint het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap van 2017!

 

Afgelopen weekend 9, 10 en 11 juni is er door 1300 studenten uit heel Nederland gestreden in zestien verschillende sporten op het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap, de zogezegde Olympische Spelen onder de Nederlandse studentensteden. Nijmegen heeft het beste gepresteerd van de twaalf deelnemende steden. Met trots mogen zij komend jaar de titel beste studenten sportstad van Nederlandand dragen. De tweede plek heeft Eindhoven weten te bemachtigen. Hier zijn wij overigens uiterst trots op. Op de derde plek is Groningen geëindigd.

Nieuwe sporten dit jaar waren eSports, Golf en Survivalrun. De sporten werden goed ontvangen en vooral eSports was een groot succes, maar liefst acht steden deden hieraan mee. Eindhoven hoopt dat deze sporten volgend jaar ook kunnen deelnemen aan het GNSK.

Tijdens het GNSK draaide het niet alleen om sporten. Vrijdag- en zaterdagavond waren er twee  grote feesten. De Markthal op het TU/e terrein werd omgetoverd tot een mega feestlocatie. De meeste studenten waren erbij tijdens het grote studentenfeest, maar sommigen wilde voorslapen of gingen op tijd naar bed om fit te zijn voor de finalewedstrijden op zondag.

Eindhoven kijkt terug op een fantastische, gezellig, sportief en geslaagde 59e editie van het GNSK 2017. Het weer was super en de sfeer was sportief en gemoedelijk. De 60e editie van het GNSK zal plaatsvinden in Wageningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.