Nijmegen wint SUSA GNSK 2019!

Van 14-16 juni vond het SUSA GNSK 2019 plaats in Amsterdam. Nijmegen is na een weekend vol strijd benoemd tot beste studentensportstad van Nederland!

Op 14, 15 en 16 juni hebben ruim 1.500 studenten tijdens vijftien sportdisciplines laten zien wat ze kunnen. Het SUSA GNSK, ook wel de Olympische Spelen onder de Nederlandse studentensteden genoemd, is het grootste sportevent waar studenten van verschillende Nederlandse universiteiten en hogescholen strijden om de SUSA-cup en de titel ‘beste studentensportstad van Nederland’.

Nijmegen veroverde de eerste prijs, Groningen en Eindhoven werden respectievelijk tweede en derde. De leden van de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) namen de SUSA-cup in ontvangst. De sportraad ontving daarmee een mooi geldbedrag van 1.500 euro ter bevordering van de lokale studentensport!

Tijdens het driedaagse sportevent, mogelijk gemaakt door Stichting Studentensport Nederland, lokale studentensportverenigingen en hoofdsponsor SUSA flexibel studentenwerk, worden punten behaald voor de SUSA-cup. De stad die de meeste punten scoort en daarmee het beste heeft gepresteerd, wint het SUSA GNSK 2019. Gastheer van het SUSA GSNK 2019 was Amsterdam, en met name sportcentrum Universum van het USC op het Science Park dat dit weekend de camping, een groot aantal sporten en de twee toffe feesten hostte.

Check de aftermovie op onze homepage, tot volgend jaar in Enschede!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.