Het GNSK 2015

Op 5, 6 & 7 juni vindt de 57e editie van het Groot Nederlands Studentenkampioenschap plaats in Amsterdam. Gedurende deze drie dagen strijden ruim 1500 studenten sporters om de titel ‘Nederlands Studentenkampioen’ in één van de 15 aanwezige sportdisciplines.

Het GNSK, zoals het onder studenten bekend staat, is een initiatief van Studentensport Nederland en vindt elk jaar in een andere stad plaats. Afgelopen jaar droeg Tilburg het stokje over aan Amsterdam, dat zich komend jaar als gastheer heeft opgesteld voor dit grootse evenement.

Tijdens dit driedaagse evenement vaardigt elke studentenstad uit Nederland, zijn/haar beste sporters af, om te strijden voor de titel ‘Nederlands Studentenkampioen’. Elke sporter vertegenwoordigt ook zijn/haar stad in het algemeen stedenklassement. De stad die de meeste punten in totaal weet te behalen, mag zich een jaar lang ‘Beste Studentensportstad van Nederland’ noemen.

De organisatie van het evenement, dat voor en door studenten is, ligt dit jaar in de handen van zes Amsterdamse studenten. In samenwerking met de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam zetten zij zich keihard in, om Amsterdam op de kaart te zetten als dé studentensportstad!

Meer weten over dit evenement? Ga naar www.gnsk.nl!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.