Rector magnificus UvA aan het woord!

Beste studenten,

Deze zomer strijken jullie met z’n honderden voor twee dagen neer in Amsterdam. Vanuit alle studentensteden reizen jullie naar onze hoofdstad om te sporten, te winnen, te verliezen, en achteraf te lachen, te praten en samen een biertje of wijntje te drinken tijdens het Groot Nederlandse Studenten Kampioenschap (GNSK).

Na voorgaande edities in Eindhoven, Nijmegen en Tilburg, werd het weer eens tijd dat het GNSK boven de grote rivieren zou plaatsvinden. Want we hebben jullie een paar jaar moeten missen. Dit terwijl Amsterdam dé sportstad is. Niet alleen door de topsport die hier wordt bedreven, onder meer door bekende sportclubs als Ajax en hockeyclub Amsterdam, maar juist door de breedtesport. Twee derde van alle Amsterdammers sport minstens één keer per week. Je ziet het overal in de stad. Loop op een mooie zomeravond maar eens door het Vondelpark. De paden van het stadspark stromen niet alleen vol met grote groepen toeristen, maar vooral met zwoegende hardlopers, trainend voor de Dam-tot-Damloop of de Amsterdam Marathon.

En onze studenten? Zij sporten met al die Amsterdammers mee. Ik vind dat belangrijk. Daarom ondersteunt de UvA deze sportievelingen. Als universiteit willen we het sporten door studenten, maar ook door onze medewerkers, stimuleren. Een gezonde geest in een gezond lichaam, is het toch? Zo heeft het USC, de overkoepelende sportorganisatie van de UvA en de HvA, maar liefst zeven vestigingen verspreid over Amsterdam.

Ik wil graag een pluim uitdelen aan al die mensen die zich inzetten voor een goede organisatie van het GNSK. Samen zijn ze hard aan het werk om van het GNSK in 2015 opnieuw een groot succes te maken. Het Science Park zal voor twee dagen worden omgetoverd van onderwijs- en onderzoekscampus tot het hart van sportminnend en studerend Nederland, waar sport en feest hand in hand zullen gaan.

Zoveel studenten uit heel Nederland naar het prachtige Amsterdam, dat moet wel een fantastisch weekend worden! Ik wens jullie op 5 en 6 juni veel sportplezier!

Prof. dr. D.C. van den Boom
Rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.